Δρ. Χαντές Μιχάλης

Ιατρός Ορθοπαιδικός

Ο κ. Χαντές Μιχάλης είναι Καθηγητής Ορθοπαιδικής του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Θεσσαλίας & Αντιπρόεδρος Ευρωπαικής Εταιρείας Χειρουργικής Γόνατος, Αρθροσκοπικής Χειρουργικής και Αθλητικών Κακώσεων.

Εξειδίκευση στην Αρθροσκοπική Χειρουργική (Γόνατος, Ώμου, Ποδοκνημικής, Αγκώνα, Ισχίου), στις Αθλητικές Κακώσεις (αστάθεια γόνατος, χειρουργική προσθίου χιαστού συνδέσμου, μηνισκικών βλαβών, χόνδρινων βλαβών, αστάθεια ώμου, ρήξη τενοντίου πετάλου του ώμου) και στην Επανορθωτική Χειρουργική μεγάλων αρθρώσεων. Μετεκπαίδευση στην Γερμανία και στις Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής, επί 2ετία, στο αντικείμενο της Αρθροσκοπικής Χειρουργικής και Αθλητικών Κακώσεων.

Η αναγνωρισιμότητα του Κυρίου Χαντέ στον χώρο της Αρθροσκοπικής Χειρουργικής και των Αθλητικών Κακώσεων στον Ελληνικό αλλά και στον Ευρωπαικό και παγκόσμιο χάρτη φαίνεται από τις θέσεις που κατέχει στις επιστημονικές εταιρείες που ασχολούνται με το αντικείμενα αυτά:

Ο πρώτος Έλληνας μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου / Αντιπρόεδρος της E.S.S.K.A. (European Society for Sports, Knee and Arthroscopy – Ευρωπαϊκή Εταιρεία Αρθροσκόπησης Χειρουργικής Γόνατος και Αθλητικών Κακώσεων).

Ο κ. Χαντές διατέλεσε Πρώην Πρόεδρος (2012-2014) της Ελληνικής Αρθροσκοπικής Εταιρείας και Αθλητικών Κακώσεων και είναι Μέλος της επιστημονικής επιτροπής της ISAKOS (International Society of Arthroscopy, Knee Surgery and Orthopaedics Sports Medicine – Παγκόσμια Εταιρεία Αρθροσκόπησης Χειρουργικής Γόνατος και Αθλητικών Κακώσεων).

Μέλος της εκδοτικής επιτροπής διεθνών επιστημονικών περιοδικών (American Journal of Sports Medicine & Knee Surgey Sports Traumatology and Arthroscopy) με αντικείμενο την Αρθροσκοπική Χειρουργική και Αθληικές Κακώσεις.

Πλούσιο επιστημονικό έργο με πάνω από 80 διεθνείς δημοσιεύσεις σχετικά με την Αρθροσκοπική Χειρουργική και Αθλητικές Κακώσεις. Ο κύριος Χαντές έχει προσκληθεί να δώσει διαλέξεις σε ελληνικά και ξένα Πανεπιστήμια με θέματα σχετικά με την Χειρουργική Γόνατος και Ώμου. Επίσης έχει κάνει πάνω από 500 διαλέξεις σε συνέδρια της Ελλάδας και του Εξωτερικού.

Ο Κύριος Χαντές έχει πάνω από 20 χρόνια χειρουργικής εμπειρίας στις παθήσεις ώμου, γόνατος, ισχίου και Ορθοπαιδικού τραύματος, και περισσότερες από 20.000 επεμβάσεις. Η πολυετής εμπειρία και η συνεχής ενασχόληση στο διεθνή χώρο με το αντικείμενο της Χειρουργικής Γόνατος και Ώμου, της Αρθροσκοπικής Χειρουργικής των Αθλητικών Κακώσεων και της Επανορθωτικής Χειρουργικής εγγυάται ένα θεραπευτικό αποτέλεσμα σύμφωνα με τα διεθνή στάνταρ.